Käytetään tyypillisesti pirotteisten metallimalmien paikallistamiseen. Menetelmä perustuu malmin tai veden aiheuttamaan indusoituun polarisaatioefektiin (IP-efekti).
IP-menetelmää voidaan soveltaa geologisten rakenteiden ja pirotteisten esiintymien paikallistamiseen, etenkin silloin kun muut geofysiikan sähkömagneettiset menetelmät eivät ole tehokkaita. Tutkittavan kohteen resistiivisyys voidaan mitata samanaikaisesti.
Mittauksissa käytetään yleensä erillistä lähetintä ja vastaanotinta. Elektrodit levitetään maahan ennen mittausta ja/tai elektrodeja kuljetetaan mittauksen aikana. Mittausalueen laajuus ja mittauslinjojen pituus vaihtelee kymmenistä metreistä kilometreihin. Saavutettavissa oleva syvyys ja resoluutio riippuvat mittauskonfiguraatiosta ja maaperän olosuhteista. Erilaisia mittauskonfiguraatioita voidaan käyttää ja ne suunnitellaan aina tutkimuskohteen perusteella.
Käytämme pääsääntöisesti EMIT SMARTem 24 vastaanotinta varustettuna 16-kanavaisella breakout-boxilla. Lähettimenä toimii yleensä IRIS VIP 5000. Meillä on kokemusta myös muista useampi kanavaisista laitteistoista, joten voimme suositella myös vaihtoehtoista kalustoa projektin niin vaatiessa. Meillä on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan mittalaitteistoista.
Asiakkaat saavat aina laadunvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi toteutamme datan prosessoinnin ja analysoinnin. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin toteutetaan sovitusti.
IP-menetelmän lopullinen tuote on tavallisesti 2D-poikkileikkaus tai invertoitu 3D-voxelmalli kohteesta.
Ota yhteyttä asiantuntijatiimiimme saadaksesi lisätietoja tarjoamistamme palveluista tai menetelmistä.