Seismiikka reagoi maa- ja kallioperän seismisen nopeuden muutoksiin. Sitä voidaan soveltaa vaihtelevissa mittakaavoissa, pienistä massiivisiin. Tyypillisiin kohteisiin kuuluu maaperän paksuuden määritys ja kallion ruhjevyöhykkeiden paikallistaminen. Tutkimussyvyys on metreistä jopa yli kilometriin.
Kaikista geofysikaalisista menetelmistä seisminen tarjoaa kallioperän syvyydestä varmimmat tulokset. Se on myös yksi harvoista menetelmistä, joka läpäisee lähes kaikki materiaalit, joten sitä voidaan soveltaa suhteellisen syviin kohteisiin.
Seismiset mittaukset vaativat useiden vastaanottimien eli geofonien levittämistä maahan, niiden yhdistämistä seismografiin, värähtelyn aiheuttamista ja kaikujen mittaamista. Linjan topografia on myös mitattava.
Seismografiamme on tällä hetkellä ABEMin 48-kanavainen Terraloc pro. Värähtely voidaan aikaansaada joko räjähteillä tai erilaisilla mekaanisilla lähteillä. Tarkoitukseen sopiva mittauskonfiguraatio ja seismisten aaltojen lähteet valitaan kohteen mukaan
Geovisorilla on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.
Asiakkaat saavat aina laadunvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi toteutamme datan prosessoinnin ja analysoinnin. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin toteutetaan sovitusti.
Tyypillisiä tuloksia seismiikassa ovat sektiot, kartat tai CAD-tiedostot, jotka kuvaavat ominaisuuksia, joita asiakas haluaa meidän analysoivan.
Ota yhteyttä asiantuntijatiimiimme saadaksesi lisätietoja tarjoamistamme palveluista tai menetelmistä.